elinbloggar

En väldigt ovanligt vanlig blogg om livsviktiga saker.

GOTT NYTT ÅR


Hej hörrni!

Min systerson är den sötaste som finns. Sån smart liten kille och kan redan prata massor. Moster Elin är lite svårt att säga. "Mimmi Ella" blir det och mitt hjärta smälter. Idag har vi dansat, små grodorna går på repeat. Grannarna tror väl att vi har tappat det helt när vi skuttar runt och koackackackar i vardagsrummet.

När han får syn på Jens (Jins) så pekar han med sitt lilla finger och upprepar "mååånen mååånen" Jag förstår honom...Jens borde ringa hem till månen lite oftare (E.T phone hoooome hahaha)

Jag matchar för övrigt min klocka med mina naglar!





Jaja mina vänner jag antar att detta blir sista inlägget för i år. Om jag har några nyårs löften? Näää jag kör på ändå, kanske att jag ska sluta köpa så mycket smink och köpa inredning istället! :)

Så GOTT NYTT mina vänner!!



Bilden har Tony tagit och jag kommer antagligen få skäll för att jag pillat på den själv. Han kommer säga att jag är kass (fast jag vet att han gillar mig ändå)





Onsdag


God kväll vänner!!

Jag har haft en bra dag! Var en lugn dag på jobbet och varken chefen eller jag orkade göra många knop. Syrran med familj är äntligen här, Mycket mysigt!!

Imorgon har jag faktikst tagit ledigt så ska spendera lite kvalitétstid med familjen.

Annars så känner jag att jag behöver något att se fram emot, känns som en liten dyster tid nu när julen är slut... Januari och februari är så långa månader. Jag behöver göra något kul, något sånt där riktigt kul... dra iväg någonstans.

Jag saknar sånna där riktigt kuliga saker!

Mellandagsrea


Jag skulle ut på stan en sväng på lunchen. Jag skulle köpa tandtråd. Kom tillbaka med typ allt utom tandtråd.

Mellandagsrea alltså...jag ogillar att trängas med andra, jag hatar att köa och jag går bara runt och tänker på hur mycket bakterier folk yr runt med.

MEN jag gillar halva priset! Det innebär att man kan handla två saker till priset av en och då TJÄNAR man pengar! Eller hur?

Jag är inne i en underklädesperiod. Jag älskar fina underkläder. Likaså så älskar jag sjalar! Har gått och sneglat på en Burberry och en från Armani... Men tillsvidare får plånkan vila från sådana inköp...










Annars så var det en ganska sömnlös natt. Vilket resulterade i att jag var galet trött i morse. Kom på mig själv att jag nästan gick och blundade när jag var på väg till tåget. Ska nog rulla ihop mig och somna lite i soffan. Men först ska jag betala lite räkningar...suck...



Man får köpa julklappar åt sig själv



Man får köpa julklappar åt sig själv! Det håller jag hårt på.

Jag köpte mig ett par nya Hanky Pankys. De hade fått hem en ny modell med lite mer spets på. Jag blev kär.




Sen hälsade jag på frugan så klart! Overkligt att hon bor ett stenkast bort! Vi bytte julklappar och jag fick ett par mycket fina små trosor och en vit lånärmad t-shirt från Levis. Tack älskade!




Annars så har jag inte sovit många timmar i natt. Det lät som hela taket skulle blåsa bort. Är och ser ut som en zombie. Nu skulle man behöva några dagar ledigt för att varva ner känner jag.

26/12


Hoppas ni hade en mysig julafton igår. Det hade jag! Träffat lite släkt och ätit mat och druckit (med otroliga grimarser) lite snaps

Jag skulle haft på mig mina svarta kostymbyxor med de hade tydligen hängt i garderoben och krymt (?) men det brukar ordna till sig efter jul. Jag är väl en av få som alltid går ner i vikt under julhelgen, är inte så förtjust i julmaten och heller inte i allt godis.

Vi har inte delat så mycket klappar då vi ska göra det när syrran med familj kommer upp i veckan men öppnade Jens igår, en pyamas! Hur mysig som helst!

Nej nu är det snart dax att dra iväg på först middag och sen vidare för julgröt...mmm julgröt (kan bli mc donalds på hemvägen)

Bästa julklappen i år är väl ändå att Magda och jag blir grannar igen :) hon borde vara på ingång i stan snart! Ska bli så kul att ha någon att vända upp o ner på stan med!

Puss på er sötnosar

Rosé


Ååh jag köpte mig ett nytt armband idag. Roséfärgat, svårt att hitta den färgen på smycken. Roséfärg är lite snällare mot blek hud än vad guld och silver är.

Det var väl bara det jag skulle säga.

:)




Bullhjälpen på besök


God morgon!

Jag vaknade av kaffebryggaren. Det är få väckningsätt som är bättre.

Idag har butiken i Linköping besök av Bullhjälpen. Några fantastiska barn som säljer bullar till förmån för de svältdrabbade barnen i afrika! Så kom förbi, dina pengar gör enorm skillnad! 10 kronor kan rädda livet på ett barn. Det har DU råd med!!

http://bullhjälpen.blogg.se

Det är mycket jobb nu in i det sista så vi får nog höras efter jul helt enkelt!

Hörs vi inte innan så önskar jag mina läsare en riktigt god jul! Glöm inte bort i all hysteri att vara tacksam, att dela med dig och att skänka en extra tanke eller två till alla som har det svårt! Det är det minsta du kan göra!

Puss o kram / E

Merry X-mas


Det ramlade in en liten bild.

Foto: Tony Köhrsen

Make/Hår: Sofi Wirsen

Texten lyckade jag lägga till själv :)


Go morron


Go morron era söndagsmysare.

Jag ska dra mig mot tåget om en stund men det ser inte ljust ut, snö snö snö. Tågen gillar inte snö.

Har drömt jätte konstigt i natt. Att jag fick hjärtproblem så jag var tvungen att opereras, då såg de att jag hade två hjärtan och det ena hade slutat att fungera. Det ofungerade hjärtat var alldeles grått men de lyckades få liv i det. Sen gick jag och visade mitt ärr för alla och berättade att jag hade två hjärtan. (?)

Jaja på med kläderna och ut i snön... Varför använder inte folk paraply när det snöar? Det är ju himla effektivt faktiskt men alla tittar på en som om man är dum i huvudet. Är det inte (ett riktigt ilandsproblem) skit när man gjort sig i ordning för att sedan se ut som en dränkt snökatt när man gått några meter? Nej jag tar med mig mitt paraply, jag har ju aldrig riktigt brytt mig om folk som tycker att jag är dum i huvudet :)

Lördag


Har jobbat idag. Sämre väder får man ju leta efter.

Men psykfallen letar sig visst ut ändå...suck...ibland.orkar.man.bara.inte.

Har klätt granen, om man kan kalla det för gran. Men kisar man lite på ett öga så ser den okej ut. Blir lika förvånad varje år "Var den så ful förra året?"

Jag är helt slut och klockan är bara sju. Imorn blir det jobb om tåget tar mig dit vill säga.









Vad tycker ni om min fina tomte? Jag har gjort den själv, men det antar jag att ni ser? En abnormt lång arm, ögon som står åt alla möjliga håll och det ser ut som tomten har någon hudsjukdom också. Men den SKA sitta uppe varje år.

Le Rage


Robban började dagen med att säga "Men vad du ser satt ut!"

"Satt" är väl inget positivt ord för att beskriva ett utseende men lilla söta Robban hade inte fattat vad ordet "satt" betydde. I hans värld betyder "satt" något bra, det betyder vältränad.

Men eftersom jag är tjej så slutade jag att lyssna precis i samma stund som han kallade mig "satt" och har därför hela dagen gått och tjurat och med darrande underläpp frågat alla om jag ser tjock ut.

Sen för att lätta upp stämmingen lite så gjorde vi en Le rage comic av allt.

En fantastisk dag på jobbet helt enkelt haha :)



Glöggfest


Jag och J har glöggfest!

Vi hittade en starkglögg jag fått av en säljare en gång i tiden. Kommer inte ihåg vilket år... Vi vände och vred på flaskan för att hitta något utgångsdatum. Jag har ju en enorm fobi för utgången mat och dryck, alltså ENORM fobi.

Jag ringde och rådfrågade pappa som sa att det inte var någon fara och Jens googlade. Vad i hela världen skulle jag göra utan pappa och google?

Vi korkade iaf upp den och jag har nog aldrig smakat någon godare glögg, den hade en liten eftersmak av kakao. Lite lurig blev man på den också.




Drömtydning


Helt döden död idag. Vaknade upp vid 04.00 och kunde inte somna om. Så efter mycket snurrande så tände jag lampan och läste lite skvaller, det sövde mig till slut.

Har den senaste tiden drömt mycket om spindlar. Att jag ser spindlar och även att de kryper på mig. Härom natten drömde jag att de kröp på kudden vaknade av att jag satt upp i sängen och hade kastat kudden tvärs över rummet haha...

Jag gillar att tolka mina drömmar. Kommer jag bara ihåg dom brukar jag kolla upp vad de kan handla om. Kan tom. erkänna att jag faktiskt har några drömtydnings böcker.

Spindel: Drömmer du om en spindel betyder det att du inte ska låta dig slås ner av dina motgångar utan envist fortsätta mot det hägrande målet. Kryper spindlarna på dig i drömmen kommer du inom kort att ärva en större summa pengar.

Läste vidare att drömma om spindlar varslar om tur och att man ska fortsätta kämpa. Att vinna eller ärva pengar osv.

Kanske kan ligga något i det där. Jag tror absolut att drömmar har någon form av mening och betydelse. Finns mycket i vårat undermedvetna som kommer fram när vi sover. När jag för några år sen gick igenom en jobbig separation så drömde jag ofta att jag eller någon annan drunknade. Drunkning i sig brukar betyda att man har svårt att hantera en situation i livet. Det kan röra sig om ett personligt problem, en relation eller något annat.

Att tyda sina drömmar kan hjälpa en att hantera saker i vardagen. Tycker det känns skönt att ibland få "svar" på något man tydligen går och tänker på i sitt undermedvetna.

Hoppsan va flummigt det här blev...


Passiva personligheter


Väljer man att vara ett offer? Kan man välja att inte bli slagen?

Satt och läste på Aftonbladets hemsida i morse. Satt och läste och kände mig tom.

Nästan en tredjedel av personalen på SÖS tycker att misshandeln är kvinnans fel... 28 procent anser att passiva personligheter leder till misshandel.

Så bara för att man är passiv så förtjänar man stryk. Bara för att man är passiv så förtjänar man att bli våldtagen?

Att enligt en rapport så ställer bara 4 av 147 läkare rutinmässiga frågor kring hur skadorna har uppkommit. Det är väl helt enkelt lite mer "bekvämt" att låtsas som inget. En bruten arm, en knäckt näsa, en spräckt läpp...det är ju ganska lätt fixat för duktiga doktorn...Sen kan man skicka hem patienten och känna sig nöjd för att man sydde några stygn på utsidan. Vad som händer med insidan, det är det ingen som bryr sig om för det hade ju med den passiva personligheten att göra och då får man skylla sig själv...

Hur kan det gå så här fel? Hur kan det jobba så många människor på helt fel plats? Hur kan man titta på en slagen och våldtagen person och tycka att den förtjänar det? Folks sätt att resonera skrämmer skiten ur mig.

Att bemötandet är så bedrövligt, att en tredjedel av personalen inte skulle jobba med människor överhuvudtaget gör mig illamående. Att det bara finns 4 bra på 147 läkare...

Helt bedrövligt...

Läs mer på aftonbladet.se





Hanky Panky


Jag har inte klätt på mig idag och jag kom precis ur duschen. (slog mig nyss att jag inte ens borstat tänderna...usch)

Har bara gått hemma i min ensamhet och städat lite här och där. Myspys outfit hela dagen, kan ju vara skönt ibland.




Skulle plocka fram granen men hittade inte julgranssakerna...Så det kändes ju lite torrt att bara sätta upp granen, det är en rätt ful gran också. Undrar vart grejerna tagit vägen? Antagligen har jag lagt dem på något smart ställe. Jag brukar göra så, lägga grejer på smarta ställen. Så smarta att när jag väl ska ha nåt så hittar jag det inte, har fått det efter mamma hon är likadan. Funderade på att klä granen med saker jag har hemma, typ mina Hanky Pankys, har ju dem i massa glada färger. Ni tjejer, har ni inte ett par Hanky Pankys måste ni skaffa några. Bästa jag har haft och vilken kvalité sen! I love! Kan inte ha något annat.



Imorn så tar jag nya tag och kör jobb enda fram till dagen innan julafton. Måste fixa alla julklappar också! Har lovat mig själv att inte stressa upp mig i år. Det får bli som det blir helt enkelt.

Nu kom J äntligen hem från jobbet! Härligt! :)






Söndag


Det var rätt lugnt på jobbet idag.

Jag har städat lite och druckit kaffe. Mmmm


Hade jultröjan på mig dagen till ära.


Nu blir det soffan resten av kvällen. Känner mig lite allmänt låg. Tur att man lever ihop med sin bästa vän som alltid finns där och bara är världens bästa hela tiden. Tänk att man kan ha sån tur :)

MAVALA Glitterlack


Ett par snygga naglar kommer man långt med. Jag tittar väldigt mycket på folks händer och älskar välvårdarde naglar.

Jag har i perioder fixat mina naglar på olika salonger och lagt ner ganska stora summor på det, men senaste tiden så fixar jag dom själv. Jag har fastnat hårt för glitternaglar.

Jag hade inne en kund i butiken häromdagen som jag visade en klocka. Det var en klocka av märket Michael Kors och den är i roséfärg. Hon kommenterade mina naglar och att de passade så sjukt bra till klockan... Hon kom in dagen efter och köpte den och sa att nästa gång hon fixade sina naglarna så skulle hon ha roséfärgade så de matchade klockan!




Jag älskar folk som matchar sina naglar med sin klocka!! :)

Så om jag ska tipsa om bra glitterlack så blir det MAVALAS. Sitter som berget (lacket satt en vecka) och har kommit i några nya glitternyanser.




Kalas..


Go morron!

Jag har varit vaken ett bra tag. Solen skiner och för er som har missat det så är det söndag... Jag ska jobba i eftermiddag så borde röra min slöa kropp mot duchen. MEN jag orkar visst inte göra det ännu

Gårdagen bestod av jobb och direkt när jag kom hem med tåget var det iväg på 40-års fest. Mycket trevligt och mycket god mat.

Var en hel del små barn med i alla möjliga åldrar. Varför är barn alltid ledsna? De lipar och lipar sen är de glada igen och sen lipar de tre sekunder senare. De borde ju vara glada när det är kalas...de får ju leka med massa kuliga leksaker, de får äta tårta och alla säger hela tiden hur söta de är. Det är väl inget att lipa för?

Är det inte konstigt? Men vad vet jag om barn...Söta är de iallafall. Men vi nöjer oss mer än väl med att leka med andras ungar så man kan lämna tillbaka dom när de blir ledsna och hysteriska.

Innan jag åkte hem från jobbet igår gluffade jag i mig jordens godaste bakelse. Jag hann inte ens ta en bild på den för den var så god att jag var tvungen att slänga i mig halva först. Åt den direkt ur kartongen...

Jag älskar sötsaker.

Diving in style with GANT



GANT TIME SPRING/SUMMER 2012

Vill ni kika på lite vårnyheter i vinterrusket?

Kommer i fem härliga färger. Vare sig du vill hålla dig över eller under vattenytan är denna klocka ett måste.



Moroccan Argan Oil



När jag kom till jobbet idag så låg det en julklapp till mig. Den var från Sofie och jag blev så glad och tårögd . Så gulligt av henne! Det var en hårolja jag ville ha! Tack snälla lilla söta Soffan!!





Har hört så mycket gott om den här oljan så ska bli spännande att prova!

Sen kom Jossan och hälsade på! Hon var shoppingsugen! Där har ni min överman (överkvinna) när det gäller shopping haha. Var så himlans kul att ses, det var alldeles för längesen! Fin är hon också, fin som få! Hon köpte sig även en ny klocka när hon hälsade på :) Den satt helt perfekt på henne!!







Bloggen ser helt knasig ut och jag ser typ inte vad jag skriver för texten hamnar längst åt sidan. Är det någon mer som har problem med blogg.se?

Halvkass


Jag har köpt mig en ny blus (blus...vilket småtöntigt ord) Den är så där silkig, nästan lite pyamas varning på den

Jens undra varför jag har fingrarna i munnen...jag vet inte jag bara är sån...

Det har varit en halvkass dag. Inte helt kass men halvt.

Ibland undrar man om hela världen är emot en. Ibland önskar man att man bara kunde trycka på en knapp...

En "Allt löser sig" knapp... Tänk vad skönt det vore.



Ny klocka från SWATCH


Mitt senaste tillskott i klocksamlingen är denna lilla snygga sak från SWATCH.

Jag tackar så mycket! :)


www.swatch.com








Frugan



Det blev en Elin & Maggan dag idag. Vi har hängt hela dagen men ändå räcker inte tiden till! Ska bli så skönt när hon bor här bredvid så kan ses när vi vill!!

Vi har mest bara pratat och pratat och pratat lite till, sen har vi självklart i vanlig ordning provat varandras kläder och ätit kladdkaka. Vi har så sjukt mycket att se fram emot!!!

Jag älskar måndagar som dessa och jag älskar min fina fru!!! <3

Annars så sov jag riktigt riktigt dåligt i natt så jag är helt slut som lite topping så har jag en hemsk huvudvärk också. MEN det som inte dödar det härdar har jag hört...








Maggans katt ville också vara med på bilden. Jag är lite lite rädd för honom, han började med att sätta klorna i mig...Maggan säger att han vill pussas men jag tror att han bara väntar på ett tillfälle att bita mig i näsan...Men söt är han kissen.

Hatkärlek




Jag har nämnt det tidigare. Det här med att handla lokalt. Dvs. bor man i en liten stad så måste man se till att gynna det som redan finns här. Hittar jag något i en annan stad som jag vet finns hemma i lilla Tranås så väntar jag hellre och handlar det här istället.

Så när jag hittade ett par snygga jeans på JC i Linköping så väntade jag och köpte dom på JC i Tranås istället.

Jag har sneglat på dem ett tag. Maggan har sånna här jeans och då vill jag määä haaa. Så idag slog jag till

Jag ogillar att köpa jeans, jag har en form av hatkärlek till jeans. Eller jag tror att jag ogillar min rumpa. Den ser lixom lite ledsen ut... Jag har aldrig fått något klagomål på den men själv är jag inte större fan av den Jag vill att den ska se glad ut, lite uppkäftig.

Dessa jeansen hjälpte till faktiskt, jag gillar placeringen på fickorna. Jonas inne på JC sa att jag skulle ha ett par i strl. 24, jag har inte haft 24 på två år... Jag har inte vågat ta bort lapparna än då jag inte riktigt kan andas i dom än. Måste prova hemma lite först... Mina höftben är lite i vägen så det stretar lite men jeans töjer ju sig alltid så ska ge det ett litet tag. Om jag kan hålla andan så länge vill säga









Perfektaste pojkvännen


Som jag längtat efter söndag. Söndagar är mina lördagar...

Vi sitter med varsitt täcke i soffan, dricker kaffe och kollar på En idiot på resa.



Jag fick med mig Jens på stan förut, eller stan är synd att säga vi var inne i en butik. Jens älskar väl inte att dra runt med mig på stan. Finns det någon pojkvän som gillar att gå på shoppingtur med sin flickvän?

Fast det som är bra med Jens är att han inte suckar, han ber mig inte skynda mig på och han klagar aldrig. Men jag ser att han lider lite, han vill hellre åka hem. Vissa butiker gillar han, de butiker med soffor då kan han sätta sig och spela sitt bollspel på sin telefon och då slipper jag få dåligt samvete för att han lider när jag "Bara ska prova lite" Sen tittar han snällt upp när jag ber honom titta och godkänna.

Perfektaste pojkvännen i hela världen.

Joo men jag köpte mig ju ett par jeans. I will show u later.

Trevlig kväll


God morgon! Eftersom det antagligen är rätt tradigt att läsa om mina sömnproblem så skippar vi det.

Skyndade hem från jobbet igår. Sofie och hennes kompis Maria var på Spa här i Tranås så vi gick ut och käkade ihop. Otroligt trevligt med sånna otroligt trevliga och gulliga tjejer! Fick visst inte några bilder slog det mig nu...det var ju trist när tjejerna var så fina och nyspaade.

Mycket skratt och prat och så lite vin på det och massa mat. Allt var toppen förutom servicen. Otrevlig personal, inget hej och välkommen, inget smakar maten bra? Ingen frågar om man kanske vill ha desert eller kaffe... Det kändes mest som att de ville att vi skulle gå när vi kom. Nej jag ger nog upp det här med att gå ut och käka i Tranås

Nästa gång sa vi att vi att vi packar ihop oss och åker på shoppingresa istället. DET tyckte jag var en grym idé :) (kanske för att det var min idé haha)




 

Redo för STORM :)


Dagen igår var lååång men trevlig.

Jag sov som en kratta natten till igår. Varför ska det vara så svårt att bara somna? Så var som en zombie på morgonen.

Vi körde ju öppet till 21.00 igår. Sen hade vi säljare från Certina och Gant/STORM. Butiken i Linköping är nu återförsäljare för STORM, kul! Och väldigt trevligt att se så många fina klockmodeller till bra pris. Kommer bli kul att sälja.




Annars var det tyvärr en regnig och blåsig kväll men en hel del folk ute ändå! Vi bjöd på glögg :)





Idag har jag spenderat tre timmar hos Josephine på Hår & Sånt. Är numera superblond :) Sååå nöjd. Skönt att klippa bort allt det slitna så nu känns allt mycket bättre!! Nu blir det tacos med familjen och imorn blir det jobb och sen ska jag ut och käka med trevlig sällskap... :)

Pusss